Foto van personen die een training volgen

FAQ voor Genetec-training

Veelgestelde vragen over onze trainingen

Ga naar

Hebt u een vraag?

Of u nu een vraag hebt over cursusaanmeldingen, hercertificering of de overdracht van een certificaat: wij staan altijd voor u klaar. Bekijk onze FAQ hieronder voor antwoord op uw vragen.

Raadpleeg voor een volledige lijst met trainingsdatums en -locaties de pagina Overzicht van trainingen van Genetec.

Let op: in verband met COVID-19 worden alle trainingen tot nader order online gegeven.

Een persoon die vanuit huis werkt

Voordat u zich aanmeldt

Hoe meld ik me aan voor een training?

Trainingen zijn beschikbaar voor alle partners en klanten van Genetec. Voor meer informatie over het bijwonen van een openbare trainingssessie, kunt u onze trainingskalender raadplegen en klikken op de optie 'Request Info' naast elke beschikbare sessie. Een lid van ons trainingsteam zal contact met u opnemen om u het inschrijvingsformulier te sturen en u meer informatie te geven over de inhoud van de training. Voor online upgradecursussen, privétrainingen, trainingssessies op maat of andere vragen kunt u contact met ons opnemen via [email protected].

Wat voor trainingen zijn er beschikbaar?

Ga naar de pagina Overzicht van trainingen van Genetec voor een overzicht van alle beschikbare cursussen.

Gelden er voor de cursussen voor een basiscertificering vereisten voor studenten?

Hieronder staan de vereisten voor studenten:

Ervaring met Windows

Basiskennis van database- en andere opslagtoepassingen

Basiskennis van opslagtoepassingen

Netwerken

Bekend met taakbeheer

Bekend met Windows-services

Bekend met het installeren en verwijderen van programma's

Bekend met Windows-gebruikersaccounts (lokale gebruikers, beheerders en domeinaccounts)

Basiskennis van databasetoepassingen

Bekend met databaseservers

Vertrouwd met SQL-databases (MS SQL Express, Standard of Enterprise)

Interne/externe opslagtoepassingen

Bekend met SAN

Bekend met NAS

Bekend met RAID

Bekend met IP-adressen, subnetten en poorten

Basiskennis van TCP en UDP

Een statisch/DHCP IP-adres aanmaken in Windows

IP-tools gebruiken (bijv. ping, tracert of ipconfig)

(Aanbevolen: CompTIA Network+ of een soortgelijke toepassing)

Waar worden openbare trainingssessies gehouden?

Openbare trainingen worden gehouden op het hoofdkantoor van Genetec in Montreal en regelmatig in andere internationale steden, waaronder Chicago (VS), Dallas (VS), Secaucus (VS), Mexico-Stad (Mexico), Parijs (Frankrijk), Dubai, (VAE), Tokio (Japan), Singapore (Singapore), Londen (VK) en nog veel meer!

Raadpleeg voor een volledige lijst van de datum en locatie van trainingen de pagina Overzicht van trainingen van Genetec.

Wat zijn de begin- en eindtijden van de openbare trainingen?

Alle openbare trainingen duren van 9.00 tot 17.00 uur (in de lokale tijdzone van de desbetreffende regio) met een lunchpauze en twee pauzes van 15 minuten gedurende de dag.

Zijn er ook privétrainingen of trainingen op locatie beschikbaar?

Wij bieden ook trainingen op locatie aan. De klant moet een opleidingsruimte ter beschikking stellen en over het juiste materiaal beschikken om een training te verzorgen, zoals een computer voor elke deelnemer, snelle internetverbinding (minimaal 10 GB voor downloaden en 5 GB voor uploaden], projectiescherm enz. Privétrainingen zijn beschikbaar voor maximaal 10 deelnemers.

Biedt u ook online trainingen onder begeleiding van een instructeur aan voor privégroepen?

Wij bieden ook online privétrainingen aan. Online sessies kunnen tot 6 uur duren en er kunnen maximaal 25 deelnemers tegelijkertijd zijn ingelogd. Let op: we bieden onze certificeringscursussen niet aan via online sessies. We bieden alleen op maat gemaakte online trainingen aan die modules uit onze certificeringscursussen omvatten.

Betaal ik voor of na de training en welke betalingsmogelijkheden zijn er?

De betaling moet samen met het inschrijvingsformulier worden verwerkt voordat de training plaatsvindt. Wij accepteren Visa, Mastercard, cheque en bankoverschrijvingen.

Indien uw bedrijf al betalingsvoorwaarden met Genetec overeen is gekomen, kunt u een kopie van uw PO bij uw registratieformulier voegen. Als uw bedrijf is ingeschreven voor het Co-Op Plan voor channelpartners komt u mogelijk in aanmerking om uw budget voor de Training Co-Op te gebruiken. Mocht u niet zeker weten of u in aanmerking komt voor betaling via PO of het Co-Op-budget, of als u uw saldo van uw Training Co-Op wilt opvragen, kunt u contact met ons opnemen via [email protected].

Is er een deadline voor het indienen van mijn inschrijvingsformulier?

De uiterste deadline voor het indienen van uw inschrijving voor een openbare trainingssessie is normaliter 2 weken voor aanvang van de sessie.

Wat zijn de voordelen van een technische certificering?

Een technische certificering voorziet uw technische team van de nodige kennis en hulpmiddelen om Genetec™ IP Security-systemen effectief te implementeren, configureren en onderhouden. Online hercertificeringsopties zijn beschikbaar voor degenen die op de hoogte willen blijven van de ontwikkelingen op technologisch gebied.

Klanten met Genetec™ Advantage die een technische certificering behaald hebben, profiteren bovendien van directe ondersteuning via telefoon en online chat.

Operators die naar een desktop kijken

Zodra u zich aangemeld hebt

Wat moet ik meenemen naar een openbare trainingssessie?

Alle deelnemers moeten een laptop meebrengen (minimale computervereisten vindt u hieronder) met de nodige software geïnstalleerd vóór aanvang van de training. Deelnemers ontvangen een week voor het begin van de trainingssessie per e-mail een link om de software te downloaden. Lunch en eventueel trainingsmateriaal wordt verzorgd.

Hardware Besturingssysteem Andere vereisten

Intel Core i5-processor

2 GB RAM

Harde schijf met minimaal 80 GB opslag voor het besturingssysteem en de Security Center-toepassingen

256 MB PCI-Express x16-videokaart

Schermresolutie van 1280x1024 of hoger

100/1000 Mbps Ethernet-netwerkinterfacekaart

Ethernet-netwerkadapter/-dongle indien uw laptop niet over een ethernetpoort beschikt

Microsoft® Windows 10 Pro/Enterprise

Microsoft® Windows 8/8.1 Pro/Enterprise

Microsoft® Windows 7 Pro/Enterprise/Ultimate SP1

Optioneel:

Microsoft® Windows Server® 2008 SP2/R2

Microsoft® Windows Server® 2012

Microsoft® Windows Server® 2012 R2

Neem contact met ons op als u virtualisatie wilt gebruiken.

Beheerdersrechten zijn vereist om onze software te installeren.

Als u geen beheerdersrechten hebt, moet u extern bureaublad kunnen uitvoeren en de firewallregels kunnen wijzigen (in-/uitschakelen)

De openbare trainingssessie waar ik me voor probeer in te schrijven is vol. Wat moet ik doen?

Inschrijvingen voor trainingen worden verwerkt op basis van wie zich het eerst inschrijft. Onze sessies kunnen van de ene op de andere dag volgeboekt zijn. Als een bepaalde sessie vol is, kunt u contact opnemen met [email protected], zodat we u op de wachtlijst kunnen zetten en u een bericht sturen zodra er een plaats vrijkomt. In de tussentijd raden wij u aan om een tweede datum te kiezen om uzelf of uw deelnemer voor in te schrijven.

Wat als ik een training moet afzeggen of iemand anders wil laten deelnemen?

Kosten voor Genetec-trainingen worden niet gerestitueerd, maar als u een training tot 2 weken voor aanvang annuleert, hebt u recht op een volledige compensatie voor een toekomstige training. Wij brengen administratieve kosten in rekening voor trainingen die binnen 2 weken voor aanvang worden geannuleerd of verplaatst. U kunt een ander persoon laten deelnemen zonder extra kosten. Annuleringen moeten per e-mail worden bevestigd.

Een persoon die naar een desktop kijkt

Na uw training

Wanneer ontvang ik mijn certificeringsnummer?

Zodra u uw inschrijvingsformulier hebt ingediend en de betaling voor een komende trainingssessie is gedaan, wordt een certificeringsnummer gegenereerd en beschikbaar gemaakt op uw GTAP-profiel. Indien u nog geen GTAP-profiel hebt, wordt er bij de registratie een voor u aangemaakt. Met uw certificeringsnummer hebt u toegang tot het Genetec-centrum voor technische ondersteuning via telefoon (uitsluitend voor systemen die worden gedekt door Genetec™ Advantage) totdat de certificeringstraining is afgerond.

Wat is het verschil tussen een cursuscertificaat en een certificerings-ID?

Een certificaat wordt uitgereikt na het succesvol afronden van een van onze technische trainingen. Een certificerings-ID is een nummer dat uniek is voor elke deelnemer en geeft de geschiedenis weer van het opleidingsprofiel van de gebruiker. Bovendien heeft de gebruiker hiermee toegang tot directe telefonische ondersteuning. Een certificerings-ID wordt als 'actief' beschouwd als een deelnemer is ingeschreven voor een komende certificeringscursus of als er cursuscertificaten van de afgelopen 18 maanden op het profiel van de gebruiker staan.

Hoe lang is mijn certificaat geldig?

Alle technische certificaten zijn 18 maanden geldig vanaf het moment dat u de cursus hebt afgerond. De vervaldatum van uw trainings-ID kan worden verlengd door een van onze certificeringstrainingen of een online cursus met informatie over kleine productupdates (bijvoorbeeld van versie 5.7 naar 5.8) te volgen. U wordt 90, 60, 30 en 15 dagen van tevoren eraan herinnerd over de verloopdatum van uw certificerings-ID. U kunt de vervaldatum ook controleren in het GTAP-portaal onder Technical Assistance Training My Certifications.

Wat gebeurt er als ik niet slaag voor mijn certificeringsexamen?

Alle deelnemers krijgen twee pogingen voor onze certificerings- en hercertificeringsexamens. Als u voor beide pogingen niet slaagt, kunt u extra herexamens kopen of een opfriscursus volgen.

Operators die de omgeving van een gebouw op een groot scherm bekijken

Hercertificering

Mijn certificering is verlopen, wat moet ik doen?

Als uw certificering is verlopen, komt u mogelijk in aanmerking voor een online hercertificeringstraining. Let op: online hercertificeringstrainingen zijn uitsluitend beschikbaar voor kleine softwareversies (bijv. van 5.0 naar 5.7). Voor grote versies (bijv. van 4.x naar 5.x) is mogelijk een aanvullende training op locatie vereist. Zodra het ingevulde registratieformulier is ingediend en de betaling is gedaan, wordt uw certificerings-ID tijdelijk opnieuw geactiveerd en krijgt u toegang tot ondersteuning via telefoon en livechat gedurende de trainingsperiode die wordt aangegeven door het trainingsteam. Als u het examen met succes hebt afgerond, wordt de geldigheid van uw certificerings-ID met 18 maanden verlengd en is uw certificaat beschikbaar op het GTAP-portaal. Neem voor meer informatie of om u aan te melden voor online hercertificeringstraining contact met ons op via [email protected].

Hoeveel tijd moet ik uittrekken voor mijn hercertificering?

Wij raden u aan een halve dag uit te trekken voor het voltooien van het hercertificeringsproces. Zodra het registratieformulier en de betaling zijn ontvangen, ontvangen de deelnemers een e-mail met links naar de trainingsvideo's, documentatie en het hercertificeringsexamen. De deelnemers kunnen de training op hun eigen tempo doorlopen.

Ik heb net een certificerings-ID-kaart ontvangen. Wat kan ik hiermee?

Deze ID-kaarten worden elk kwartaal verstuurd naar nieuwe deelnemers die zich hebben ingeschreven voor een van onze certificeringstrainingen. Dit is bedoeld als geheugensteuntje voor het ID-nummer van uw certificering in het geval u het ooit nodig hebt voor telefonische ondersteuning. Let op: de geldigheid van de ID-kaart is afhankelijk van de trainingen die de deelnemer in het verleden heeft doorlopen. Op de kaart staan uw naam, het ID-nummer van uw certificering en de contactinformatie voor het Genetec™-centrum voor technische ondersteuning (GTAC).

Operators die naar gegevens op meerdere schermen kijken

Programma voor certificeringsoverdracht en bijscholing

Wat is het programma voor certificeringsoverdracht en bijscholing?

Met ingang van 1 maart 2019 introduceert Genetec een programma voor certificeringsoverdracht en bijscholing. Genetec begrijpt dat uw bedrijf veel investeert in het certificeren van interne technische experts voor onze oplossingen. Met deze update willen we het nog gemakkelijker maken om technische expertise binnen uw teams te behouden.

In het geval dat een onlangs gecertificeerde medewerker uw bedrijf verlaat, biedt Genetec een korting op de training van het vervangende personeel. Op basis daarvan zal Genetec een equivalente vergoeding in rekening brengen voor bedrijven die een certificatieoverdracht naar hun organisatie aanvragen.

In de toekomst is de korting op bijscholing van toepassing wanneer een medewerker uw organisatie verlaat binnen 6 maanden na het afronden van een technische certificeringscursus van Genetec. De korting kan worden toegepast op het opleiden van nieuw personeel of medewerkers die al in dienst zijn. Per werknemer geldt één korting, waarvan de waarde wordt gebaseerd op het certificatieniveau van het oorspronkelijke profiel.

Hoe kan ik een bijscholingskorting krijgen?

Bij het inschrijven van een nieuwe medewerker voor een Genetec-opleiding moet u een formulier invullen waarin u de naam en het e-mailadres vermeldt van de persoon die uw bedrijf heeft verlaten ([email protected]). Onze opleidingscoördinatoren zullen dan de datum van voltooiing van de voormalige medewerker verifiëren, de desbetreffende certificerings-ID in onze systemen deactiveren en bepalen welk kortingsniveau van toepassing is voor de bijscholing op basis van de opleidingsgeschiedenis van de persoon. Let op: de korting moet direct worden toegepast op een nieuwe opleidingsaanvraag voor één persoon in uw team; u kunt de korting dus niet bewaren om later toe te passen.

Hoe werkt de administratieve vergoeding voor het opnieuw activeren en overdragen van een certificerings-ID?

Indien uw bedrijf een certificerings-ID van Genetec wil heractiveren voor een medewerker die bij een ander bedrijf is opgeleid, worden administratiekosten in rekening gebracht op basis van de opleidingsgeschiedenis van de medewerker. U dient een formulier in te vullen voor de heractivering van de certificering van de nieuwe medewerker. In dit formulier geeft u ook uw betalingswijze aan. Neem contact op met [email protected] voor meer informatie of om het proces in gang te zetten.

Boek vandaag nog uw trainingssessie!

Bekijk beschikbare cursussen en schrijf u direct mogelijk.